Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, despre afirmația lui Eugen Teodorovici, care a spus că nu va modifica OUG 114, că o pune pe seama euforiei declanșate de votarea bugetului în Parlament, precizând că speră să îi treacă foarte repede, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Declarația lui Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor, potrivit căreia, până una-alta, cei care speră într-o modificare a OUG 114, speră degeaba, trebuie pusă pe seama euforiei declanșate de votarea, cu o largă majoritate, a Legii bugetului. După ce euforia va trece – sper, foarte repede – va trebui ca, printr-un dialog aplicat cu mediul de afaceri, să purcedem la unele reajustări ale respectivei ordonanțe de urgență”, a scris Varujan Vosganian, duminică pe Facebook.

Reacția lui Vosganian vine după ce ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a afirmat, vineri seara, că OUG nr. 114/2018 nu va fi modificată sigur săptămâna viitoare în ședința de Guvern. Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu anunțase că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă și i-a transmis că din ordonanță ar trebui eliminată taxa de 2% pentru companiile din energie, șeful Executivului fiind de acord cu o corecție.

În context, Tăriceanu, l-a sfătuit, sâmbătă, pe Eugen Teodorovici să își țină părerile pentru el atunci când comentează în legătură cu Ministerul Energiei, fiindcă nu cunoaște cum funcționează ministerul care este condus de un liberal. El a mai spus că între el, partidul pe care îl conduce și Eugen Teodorovici este o diferență de abordare și de viziune.

Ulterior, liderul ALDE a precizat că este posibil ca ministrul Finanțelor să fi avut o scăpare atunci când a spus că OUG 114 nu va fi modificată și că probabil era supărat sau nervos în acea zi. Liderul ALDE a adăugat că nu sunt disensiuni în coaliție.