Vicepreședintele PSD Doina Pană a declarat că ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a greșit din punct de vedere politic când a spus că nu ar trebui modificată OUG 114, pentru eliminarea taxei de 2% pentru companiile din energie, afirmație care l-a nemulțumit pe liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, notează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată duminică, la Antena 3, dacă este în pericol poziția lui Eugen Teodorovici la conducerea MFP, Doina Pană a afirmat că nu, însă ieșirea publică a acestuia a fost una nefericită.

„Nu, poziția exclus. Domnul Teodorovici e un profesionist. Din punctul meu de vedere, domnul Teodorovici a greșit politic. Din punctul meu de vedere, a fost nefericită ieșirea dumnealui publică, până să fie tranșată situația. Au fost discuții foarte multe chiar înainte de a se ieși cu ordonanță de urgență. E o ordonanță foarte bună și se referă la taxa pe lăcomie. Taxa apare în momentul în care faci exces, faci abuz. Spectrul e foarte larg și atunci există o speță, două, unde poate fi făcută o ajustare. Se va stabili și exact ce se întâmplă cu modificarea acestei taxe pe lăcomie. Ea nu dispare, ea rămâne, dar cu mici ajustări”, a explicat Pană.

Reacția vicepreședintelui PSD vine după ce Călin Popescu Tăriceanu l-a sfătuit pe ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici să își țină părerile pentru el atunci când comentează în legătură cu Ministerul Energiei, fiindcă nu cunoaște cum funcționează ministerul care este condus de un liberal. Liderul ALDE a adăugat că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă care i-a spus că taxa de 2% pentru companiile din energie i se pare că va avea efecte defavorabile.

Eugen Teodorovici a afirmat, vineri seara, că OUG 114/2018 nu va fi modificată sigur săptămâna viitoare în ședința de Guvern. Chestionat dacă a vorbit despre subiect cu Călin Popescu Tăriceanu, ministrul de Finanțe a replicat că astfel de discuții trebuie purtate în coaliție și că el personal nu a fost prezent la o astfel de discuție.