Ambasada României în Franța anunță că a organizat vineri, 15 februarie, o reuniune a ambasadorilor statelor membre UE acreditați la Paris cu ministrul francez al Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, în contextul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. Discuțiile au vizat teme de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe prioritățile momentului: Brexit, alegerile europarlamentare din luna mai, Balcanii de Vest, viitorul Cadru Financiar Multianual, precum și o serie de dosare sectoriale, se arată într-un comunicat transmis către Hotnews.

Nathalie LoiseauFoto: Wikipedia

"Ministrul Nathalie Loiseau a salutat contribuția Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a reușit, de o manieră eficientă și consensuală, la numai câteva săptămâni de la preluarea mandatului, să obțină rezultate notabile în avansarea unor dosare de interes: directiva privind regulile comune pentru piața internă a gazelor naturale; directiva privind drepturile de autor în Piața Unică Digitală și acordul privind regulamentul de instituire a unei Autorități Europene a Muncii, care să contribuie la asigurarea unei bune funcționări a pieței muncii din UE. De asemenea, a reafirmat susținerea pe care Franța o acordă Președinției române a Consiliului UE, în spiritul obiectivelor sale de asigurare a convergenței și coeziunii economice, sociale și teritoriale la nivel european în spiritul valorilor comune. Oficialul francez a evocat importanța Summit-ului de la Sibiu din 9 mai, în cadrul căruia șefii statelor membre, pe baza rezultatelor consultărilor cetățenești, vor defini agenda strategică a Uniunii Europene pentru următoarea perioadă", se arată în comunicatul ambasadei.

Ambasadorul Luca Niculescu a transmis în intervenția să determinarea României de a asigura un mandat de succes la Președinția Consiliului UE, în strânsă cooperare cu statele membre și cu instituțiile europene, urmărind în continuare cele patru direcții prioritare: Europa convergenței, Europa siguranței, Europa, actor global și Europa valorilor comune, conform comunicatului.

Ambasada României la Paris va continuă organizarea seriei de reuniuni tematice pe parcursul Președinției române cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor UE acreditați la Paris, prima reuniune de acest fel având loc la 25 ianuarie 2019 în prezența ministrului Europei și afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian.