Premierul Viorica Dăncilă s-a eschivat astăzi când a fost întrebată despre cazul Laurei Codruța Kovesi. Prim-ministru a spus că nu vrea să comenteze pe marginea audierii acesteia la secția de anchetare a magistraților. În privința funcției de procuror șef european pentru care șefa DNA e favorită, Dăncilă a spus că subiectul „nu e pe masa președinției rotative” pe care România o deține.

Dancila, în Parlamentul EuropeanFoto: Captura video

Întrebată despre audierea lui Koveși, Dăncilă a spus că „nu e treaba premierului să comenteze problemele legate de justiție”. „Atât îmi doresc, ca justiția să și facă datoria și să fie independentă.

De asemenea, întrebată despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european, Dăncilă a răspuns: „Această funcție, de procuror european, nu e legată de președinția Consiliului UE. Nu avem nominalizarea pentru procurorul european pe agenda președinției rotative. Se discuta în Parlamentul European, în comisia LIBE și atât timp cât nu se află pe masa președinției rotative nu am sa comentez”.