Președintele PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că Federația Rusă se bucură de faptul că Liviu Dragnea taie bugetelor la serviciile secrete pentru a se răzbuna pe instituțiile cu care este în conflict, atenționând că securitatea națională nu e negociabilă, potrivit Mediafax.

Eugen TomacFoto: cdep.ro

"Înainte Liviu Dragnea era obișnuit să taie porcul, acum a trecut la o etapă halucinantă în care taie bugetele fără nicio logică la serviciile secrete și singurul actor care se bucură de această măsură halucinantă a PSD este Federația Rusă. Securitatea nu se negociază și nu se discută și ceea ce nouă ne pare incredibil este că fără niciun fel de dezbatere, fără niciun fel de explicație, pentru că acest buget pe care l-am avut în comisii și a fost trimis spre Parlament a fost elaborat de Guvernul Dăncilă împreună cu structurile de securitate, a fost avizat de CSAT și a ajuns aici, deci această manieră incredibilă de a te răzbuna pe niște instituții cu care ești în conflict deschis este extrem de gravă pentru că, repet securitatea națională nu este un instrument cu care să negociezi. Bătălia politică a trecut dincolo de linia roșie și din acest punct de vedere este un lucru foarte grav care pe noi ne îngrijorează profund pentru că, subliniez încă o dată, dincolo de disputa politică există elemente care trebuiesc tratate cu seriozitate într-un stat", a declarat Eugen Tomac, joi la Parlament.

Întrebat dacă vor fi dați bani la rectificarea bugetară în comisii, acesta a răspuns că nu a auzit de "un asemenea element". Conform acestuia această măsură produce efecte periculoase pentru România.

"Nu am auzit de un asemenea element, ceea ce se întâmplă însă acum, repet ceea ce trebuie să știe românii, că Liviu Dragnea a trecut în delirul său și în războiul pe care și l-a declarat cu instituțiile statului într-o fază incredibilă, pentru că această măsură dincolo de lucruri care trebuiesc corectate, produce efecte periculoase pentru societate și subliniez încă o dată, securitatea națională nu este un subiect cu care să negociezi și să faci jocuri politice pentru că există actori care se bucură de aceste vulnerabilități pe care le poate avea statul român" a explicat Tomac.

Legislativul a votat, joi, în plen reunit diminuarea bugetului SRI cu 295 milioane de lei, banii fiind alocaţi Ministerul Sănătăţii pentru programul Vitamina D. Pentru Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate a fost alocată la Ministerul Sănătăţii suma totală de 230 milioane lei, din bugetele tăiate de la trei servicii, dintre care 150 milioane lei de la SRI, 30 milioane lei la SIE și 50 milioane lei la SPP.

Parlamentarii dezbat şi votează, joi în plen reunit, pe amendamente bugetul de stat, urmând ca în şedinţa comună a celor două Camere să fie dat votul final asupra proiectului de buget pentru 2019.