Deputatul PSD, Cristian Rădulescu a declarat joi, la Parlament că Laura Codruța Kovesi dezonorează țara și ar trebui să facă un pas în spate și să-și retragă candidatura de la șefia Parchetului European.

Catalin Radulescu, deputat PSDFoto: Agerpres

"Iată, că i-a venit rândul ca dna procuror șef să spună despre toate mizeriile pe care le-a acoperit timp de mai mulți ani. O să aibă mai multe surprize, pentru că eu cred că vor fi foarte mulți denunțători, în această perioadă, care au colaborat cu dânsa, într-un fel sau altul, șantajați sau puși să spună o mulțime de mizerii și cred că data asta acești denunțători, din ce știu eu, vor spune. Cred că doamna va avea o viața foarte grea începând de mânie, eu sper că procurorii care sunt onești și care trebuie să își facă treaba în această secție de procurori, secție la care dânsa s-a opus în permanență, nu și-a dorit să existe această secție care să investigheze și procurorii care au făcut abuzuri, dar eu cred că această secție își va face treaba și toți procurorii care au abuzat vor răspunde', a declarat Rădulescu.

Întrebat de jurnaliști dacă Kovesi ar trebui să-și retragă candidatura de la șefia Parchetului European, deputatul PSD a răspuns afirmativ.

„Absolut. Deci, în primul rând, dezonorează țara și Guvernul României, pentru că așa cum i-a plăcut întotdeauna că oamenii care sunt acuzați, să se retragă, să facă un pas în spate, dânsa nu mai are ce să facă în momentul de față. Ar fi dezonorant pentru dânsa în continuare să meargă spre șefia acestei instituții din Europa”, a subliniat deputatul PSD.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat în urmă cu o zi că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Citaţia vine în contextul în care fosta șefa DNA se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.