Senatorul liberal Alina Gorghiu comentează chemarea Laurei Codruța Kovesi la controversata secție pentru anchetarea magistraților spunând că parcă secția specială vrea să confirme toate temerile care au fost exprimate, din țară și din străinătate, la înființarea ei. Gorghiu afirmă că se întâmplă exact ce avertiza Comisia de la Veneția în legătură cu această secție: impact asupra magistraților, intimidare, afectare a încrederii cetățenilor în justiție.

HotNews.roFoto: Hotnews

"<>" asta de care vorbește toată lumea are ochi și are sprâncene. Prin ceea ce se întâmplă în cazul LCK, parcă secția specială vrea să confirme toate temerile care au fost exprimate, din țară și din străinătate, la înființarea ei. Exact ce ne avertiza Comisia de la Veneția în legătură cu această Secție, aia se întâmplă: impact asupra magistraților, intimidare, afectare a încrederii cetățenilor în justiție", a scris pe Facebook Alina Gorghiu.

Senatorul PNL spune că soluția este una singură - punerea în aplicare, repede și complet, a recomandărilor și opiniilor primite din partea Comisiei de la Veneția.

"După discuțiile de acum, sper să existe la actuala majoritate destulă maturitate cât să înțeleagă faptul că nu mai are de ales!", adaugă senatorul liberal.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat, miercuri, la Europa FM , că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi va fi audiată la Secţia de investigare a magistraților într-un dosar deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiță, a declarat, joi dimineață, procurorul Adina Florea, adjuncta acestei structuri controversate, înființate în acest an după modificarea legilor justiției de către coaliția PSD-ALDE. Adina Florea - propusă de mai multe ori la șefia DNA, în locul lui Kovesi, și refuzată de președintele Iohannis - a susținut că în acest caz vor fi respectate drepturile tuturor persoanelor implicate, și, în primul rând, va fi respectată legea.

Tot joi dimineață a reacționat și PSD, susținând, într-un comunicat de presă, că legile justiției modificate de actuala putere îi oferă fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi posibilitatea de a-i fi respectate drepturile fundamentale în cursul anchetei demarate de Inspecția de investigare a magistraților. PSD mai pretinde că nu trebuie politizat cazul și că va respecta prezumția de nevinovăție, spre deosebire de cei care acuzau ”penalii”.