Liberalii susțin că publicarea de către ASF a normelor pentru încetarea contribuțiilor la Pilonul II de pensii „înseamnă că distrugerea acestuia, care intră în linie dreaptă spre naționalizare”.

Ionel DancaFoto: Captura video

Românii care au cotizat cel puțin 5 ani la Pilonul II de pensii vor putea face o cerere de încetare a plăților contribuțiilor la acest sistem către administratorii fondurilor, solicitare care își va face efectul începând cu contribuțiile aferente lunii în care a fost depusă, se arată într-un proiect scos în dezbatere publică de ASF.

„Cererea - cadru de încetare a plății contribuției la Pilonul 2, publicată de ASF, este de fapt o Cerere voluntară de naționalizare a contribuțiilor personale din Pilonul 2 de pensii. (...) Dacă primiți sau vi se cere să semnați de către un funcționar PSD - ALDE un astfel de formular de mai jos, NU SEMNAȚI! Înseamnă că sunteți de acord să renunțați la acumularea pensiei voastre private în contul deschis pe numele d-voastră la unul dintre administratorii Pilonului 2 de pensii”, a scris, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.