PSD reacționează după declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a criticat dur propunerea lui Liviu Dragnea de tăiere a bugetelor serviciilor, și susține că șeful statului "dovedește, din nou, că nu înțelege nimic din economie și că singura sa preocupare este bugetul serviciilor secrete, care au irosit fonduri uriașe pentru a pune în practică protocoalele ilegale și neconstituționale".

HotNews.roFoto: Hotnews

PSD a reacționat la criticile președintelui printr-un mesaj transmis pe Facebook, în care îl ironizează pe șeful statului.

Mesajul PSD:

  • "Iohannis dovedește din nou că nu înțelege nimic din economie și că singura sa preocupare e bugetul serviciilor secrete. Realitatea e că aceste servicii au irosit fonduri uriașe pentru a pune în practică protocoalele ilegale și neconstituționale. Iar în loc să aruncăm sume enorme pe practicile nesănătoase ale serviciilor secrete, mai bine să dăm mai mulți bani pentru sănătatea copiilor din România.
  • Este surprinzător că președintele Iohannis critică legea finanțării partidelor, pe care a promulgat-o fără să aibă nimic de obiectat...mai ales că unele suplimentări au fost propuse chiar de partidul care îl susține acum la prezidențiale.
  • De asemenea, deși a fost primar, Iohannis nu înțelege nimic din alocările guvernului pentru comunitățile locale. Principiul esențial al noului buget este descentralizarea, respectiv transferarea unor servicii sociale de la Guvern, cu cheltuieli de 6,3 miliarde, însoțite însă de alocări suplimentare din cotele de TVA de 11,4 miliarde. Deci e cu plus, nu cu minus.
  • Iohannis ar face bine să continue ce a făcut până acum...adică nimic și să nu mai bage bețe-n roate economiei naționale".

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur propunerea lui Liviu Dragnea de tăiere a bugetelor Serviciilor și cere Parlamentului să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018.