Comisiile de buget ale Parlamentului au adoptat, marți, un amendament inițiat de Liviu Dragnea care prevede ca 140 de milioane de lei să fie tăiați din bugetul Autorității Electorale Permanente, finanțarea partidelor. Suma urmează să fie direcționată către ministerul Educației. Amendamentul nu afectează prea mult subvenția alocată partidelor politice care rămâne în continuare foarte mare. Totodată, propunerea lui Dragnea apare în contexul în care, președintele Klaus Iohannis a criticat dur bugetul și a spus că "este revoltătoare majorarea uriașă prevăzută pentru partidele parlamentare PSD".

Liviu Dragnea si Mircea Draghici Foto: Agerpres

Amendamentul a fost adoptat de către comisia de specialitate. Astfel, cu cele 140 de milioane tăiate, subvenția este în continuare mare, mai exact, dacă amendamentul este aprobat în 2019 partidele vor primi 270 de milioane de lei în timp ce în 2018 au avut 170 milioane lei.

Liviu Dragnea a propus un amendament prin care 140 de milioane de lei să fie tăiați din bugetul Autorității Electorale Permanente, finanțarea partidelor, și mutați la Ministerul Educației. Amendamentul este semnat alături de colegii săi din PSD Sorin Lazăr, Mircea Drăghici și Daniel Suciu.

VIDEO PNL îl acuză pe Dragnea i-a plagiat un amendament la buget. Turcan: V-ați obișnuit să furați! Până când?

Reamintim că amendamentele depuse de PSD la bugetul de stat nu au fost comunicate presei. În acest context, propunerea președintelui PSD de redirecționare a unor sume de bani a fost comunicată public la dezbaterea bugetului ministerului Educației.

Reamintim că luni, liderul grupului parlamentar din Camera Deputaților a anunțat că Liviu Dragnea a depus un amendament care propune tăierea a peste 500 de milioane de la SRI, SIE și SPP și redirecționarea banilor către Ministerul Sănătății pentru programele vitamina D, Panorama, markeri tumorali și diabet juvenil. Amendamentul președintelui PSD a fost adoptat de către comisiile de specialitate la dezbatere bugetuli ministerului Sănătății.

Totodată, propunerea lui Dragnea de a tăia din suma alocată subvențiilor partidelor politice apare în contextul în care președintele Klaus Iohannis a criticat modul în care PSD a construit bugetul. Iohannis a spus că "este revoltătoare majorarea uriașă prevăzută în bugetul anului curent pentru partidele parlamentare PSD".