Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa lansează acuzații extrem de grave la adresa președintelui Klaus Iohannis - "un provocator profesional" - , a Germaniei și Uniunii Europene: "Suntem intoxicați de către stăpânii noștri care ne călăresc (....) și care au reușit să creeze un aparat de represiune controlat și să ne țină ca pe niște căței ce trebuie subordonați, cu nasul în rahat". Despre cancelarul german Angela Merkel, Bacalbașa a spus că este "Fuhrerul feminin al Germaniei actuale, care controlează toată politica Europei prin fake-uri, partide false", iar despre mutinaționale deputatul PSD a susținut că "exportă profiturile semilegal în paradisuri fiscale, prin inginerii, într-un regim care le garantează privilegiile nelegale și nesimțite". Deputatul PSD a vorbit și despre "un imens mecanism de propagandă, îndoctrinare și sucire a minților și despre distrugerea învățământului din România pentru ca tinerii să poată fi ușor manipulați".

Nicolae BacalbasaFoto: cdep.ro

Deputatul PSD a făcut aceste declarații într-un interviu pentru postul local de televiziune TV Galați, întrebat despre al patrulea refuz al președintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării.

Stăpânii noștri au reușit să creeze un aparat de represiune controlat, culmea, de autohtoni

Declarațiile lui Bacalbașa:

  • Problema este noi și ei. Președintele Iohannis, pentru mine este «ei». Adică, este în afara României. Să fim foarte clari: suntem într-o Uniune despre care, generic, despre Uniuni, Bismarck, cel care a unificat Germania (...), spunea că în orice alianță există un călăreț și un cal. Noi nici măcar nu suntem calul, suntem măgarul de povară al unei structuri pe care din motive încă demagogice (...) conduce o structură pe care să fim foarte clari - nu o s-o putem influența niciodată.
  • Practic, suntem intoxicați de către stăpânii noștri care ne călăresc. N-aș vrea să spun stăpânii noștri coloniali din cadrul Germano - Franței și coloniile ei, actuale sau cele pe care dorește să li se subordoneze în întregime. Stăpânii noștri au reușit să creeze un aparat de represiune controlat, culmea, de autohtoni, de românași de-ai noștri pe care, iarăși, eu nu-i consider, ca și pe domnul președinte, a fi români și a ne ține ca pe niște căței care trebuie subordonați, cu nasul în rahat.

MCV, o golănie ordinară

  • De aici și MCV, care este o golănie ordinară, de aici este și banditismul neacceptării României în Schengen, după ce Germania ne-a obligat (...) să dăm sume uriașe pentru așa-zisa securizare a frontierelor. Pe de o parte a fost securizarea frontierelor, pe de altă parte a fost îmbogățirea fără temei a firmelor germane.
  • La ce asistăm în legătură cu acest refuz (al președintelui Iohannis - n.r.) are mai multe aspecte - una este prestația unui provocator profesional, cum este din nefericire președintele acestei țări, ales, în ce condiții ales ar fi multe discuții, dar ales, care încalcă Constituția României, care batjocorește voința populară și pentru care faptul că Guvernul și Parlamentul sunt rezultatele unei opțiuni populare nu are nicio importanță.
  • Pentru că dacă disprețuiești românii nu poți să aplici o regulă numită democrație unei structuri pe care o disprețuiești. Nici nu pot să îl învinovățesc. Germania a infiltrat timp de decenii, pentru că deși Hitler a fost la putere numai 12 ani, poporul german, până în 1970, în proporție de 70%, era pro-hitlerist, după care a fost deviat de la acestă orientare prin creșterea nivelului de trai.

Multinaționalele exportă semilegal în paradisuri fiscale, într-un regim care le garantează privilegiile nelegale și nesimțite

  • Unii spun că social-democrații sunt proști că nu reacționează la aceste provocări. (...) Ceea ce își dorește acum Iohannis este să fie judecat, fie să fie scos printr-un referendum, deci să se victimizeze, crezând că aceasta ar fi o formă de a înnebuni o dreaptă extrem de reactivă la mijloace de propagandă în care s-au băgat sume uriașe pompate tot din munca și sudoarea poporului român - aceleași multinaționalele care exportă semilegal în paradisuri fiscale, prin inginerii, toate profiturile și care sunt profund interesate într-un regim care le garantează privilegiile nelegale și nesimțite.
  • Exact flagrant pe banii noștri se întâmplă acum cu acest imens mecanism de propagandă, îndoctrinare și sucire a minților, în special la oamenii tineri cărora s-a avut grijă să li se facă o educație liceală minimă. Distrugerea învățământului din România nu a fost întâmplătoare, a fost ca să poată fi manipulați. Toate aceste provocări trebuie privite ca acte profesioniste de destabilizare a unor structuri care, din fericire, au luciditatea de a nu se lăsa provocate.

Angala Merkel, Fuhrerul feminin al Germaniei actuale, care controlează toată politica Europei prin fake-uri

  • PSD nu își face niciun fel de iluzie în ceea ce îl privește pe numitul Iohannis.
  • M-a bucurat discuția dintre doamna Dăncilă cu Fuhrerul feminin al Germaniei actuale, frau Merkel, care controlează toată politica Europei prin fake-uri, partide false, știi, care toate sunt din PPE, adică etnic, poate non-germane, dar servind interesele strict ale acestei țări și n-a cedat doamna Dăncilă. Dacă vrei, este un răspuns și pentru numitul Klaus Werner”.
  • Nemții nu ne vor ierta niciodată - 23 august a însemnat o catastrofă.

Nicolae Bacalbașa, de profesie medic, este membru PSD din 2001. A fost președinte al Consiliului Județean Galați, iar în 2016 a fost ales deputat de Galați. El s-a remarcat prin mai multe declarații controversate, dar și prin gesturi obscene făcute în plenul Parlamentului.

În august 2018, Bacalbașa spunea că intervenția în forță a jandarmilor la protestul din 10 august da fost "perfect explicabilă din punct de vedere uman" și a făcut o paralelă între evenimentele din Piaţa Victoriei şi confruntările din Fâşia Gaza. De asemenea, el a mai spus că protestatarii care au depus plângeri la Parchet după violențele din 10 august ar trebui sancționați.

În mai 2017, Bacalbașa a avut un conflict cu deputatul de Vaslui Corneliu Bichineț (PMP), dar și cu Raluca Turcan (PNL). El i-a spus Ralucăi Turcan că va face fractură dacă "mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. În semn de protest faţă de declaraţia acestuia, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen.

"Colegul meu de la Vaslui... tot Vasluiul... violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul! Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. S-au făcut eforturi disperate ca Parlamentul să devină o structură minoră, decredibilizată, înspământată și care să-și țină gura. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”,mai spunea Bacalbaşa de la tribună, în timp ce din sală se auzeau huiduieli.