Liderul deputaților USR, Cristina Prună, a declarat, sâmbătă, că există riscul să avem o criză bugetară, având în vedere maniera în care procedează guvernul și a adăugat că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ar trebui să își dea demisia pentru că se joacă cu cifrele din bugetul de stat.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Riscurile sunt să avem o criză bugetară. Trebuie să vedem și noi acest buget, deocamdată vedem că deficitul asumat este de 2,5 %. (...) Guvernul trimite proiectul pe repede înainte la parlament și ne trezim cu tot felul de cifre care sunt modificate peste noapte, care ne pot duce în criză financiar-economică. Ministrul ar trebui să își dea demisia pentru că nu este posibil să te joci cu cifrele în spatele cărora sunt niște oameni”, a spus Prună.

Ea a mai spus că USR va analiza proiectul depus la Parlament și va depune amendamente care vor viza în special sănătatea și educația, dar și alocarea de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, acuzând executivul că, an de an, nu face nimic în acest sens și, apoi, folosește acest subiect drept pretext pentru ordonanțe sau legi privind recursul compensatoriu.

Proiectul de buget a fost adoptat vineri de guvern și trimis la Parlament.