Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, joi, pentru Mediafax, că se aștepta ca președintele Iohannis să o respingă din nou pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării și că din acest motiv a și spus că șeful statului trebuie suspendat din funcție.

Catalin Radulescu, deputat PSDFoto: Agerpres

„Mă așteptam la acest lucru, de asta am și spus că trebuie suspendat. Eu mi-am exprimat punctul de vedere public și în cadrul partidului despre acest conflict instituțional între președinte și Guvern. Nu este la prima abatere domnul președinte, dânsul insistă în acest conflict instituțional, punctul meu de vedere a fost foarte clar, de a-l suspenda 10-15 zile. Dacă președintele poate fi suspendat 10-15 zile, eu așa am propus”, a declarat Rădulescu.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că o refuză din nou pe Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării, că este un conflict juridic de natură constituțională și singura soluție este sesizarea Curții Constituționale.