Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au reluat discuțiile, miercuri, pe tema bugetului. La ședință sunt așteptați și reprezentanții UDMR. Liderii Coaliției nu au reusit să ajungă la un consens în ceea ce privește bugetul autorităților locale iar la discuții sunt așteptați azi și primarii de municipii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderii Coaliției discută deja de trei zile despre nemulțumirile autorităților locale, însă nu au luat încă o hotărâre în acest sens. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro că se analizează mai multe variante. Printre acestea se numără fie suportarea integrală de către Guvern a cheltuielile pentru asistență socială fie asigurarea a 90% din bugetul cheltuielilor sociale de către primării.

Primarii municipiilor din ţară s-au declarat nemulțumiți de alocarea bugetară. Edilii, reuniți în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, au discutat săpătmîna trecută cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern.

Primarii solicită alocarea unui procent de 30% din bugetul naţional către administraţia locală, în condiţiile în care în prezent susţin că primesc mai puţin de 20%.