Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că forma actuală a proiectului de buget pe 2019 are probleme serioase, mai ales în zona administraţiei locale. El susține că va avea o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă, după care va anunţa dacă îl va susţine sau nu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kelemen Hunor a declarat, luni, la Parlament, că forma actuală a proiectului are probleme serioase și că nu se poate pleca la drum, în februarie sau în martie, cu un buget şi cu un deficit uriaş la nivelul autorităţilor locale.

"Este adevărat că se lasă 100% din impozitul pe venit la nivelul autorităţilor locale, dar responsabilităţile date cu aceste sume depăşesc mult suma care rămâne pe plan local. Noi am făcut calcule în câteva judeţe, câteva localităţi şi de la 60 de milioane în minus până la 11, 7, 18, 21 milioane sunt multe variante, fiindcă tot ceea ce înseamnă protecţia copilului, tot ceea ce înseamnă banii pentru persoane cu handicap, plus personalul neclerical înseamnă mult ca şi sume ce trebuie plătite, decât sumele care rămân la nivelul local", a declarat liderul UDMR, citat de Agerpres.

El susține că aceste sume trebuie recalculate și rediscutat inclusiv dacă se poate reveni în ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii şi celelalte cheltuieli la nivel central împărţite aşa cum erau până acum.

Kelemen Huneor a declarat că sunt multe probleme care trebuie rediscutate și că urmează să vorbească cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor și, în funcţie de rezultatul discuţiilor, UDMR va anunța dacă va susține sau nu proiectul de buget.

Întrebat dacă a discutat pe marginea bugetului cu Liviu Dragnea, liderul UDMR a spus: "Nu, nu am discutat despre buget, am discutat în decembrie. Colegii mei au avut o discuţie cu domnul Teodorovici săptămâna trecută, dar aceste discuţii nu s-au finalizat cu un rezultat acceptabil din punctul nostru de vedere".