Europarlamentarul Cristian Preda anunță că Autoritatea Electorală Permanentă a înregistrat luni notificarea privind aflierea sa la PLUS. El susține că afilierea sa la partidul condus de Dacian Cioloș transformă această formaţiune într-un partid parlamentar, ceea ce înseamnă că va avea delegați în birourile secţiilor de votare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Autoritatea Electorală Permanentă a înregistrat astăzi notificarea mea referitoare la afilierea la PLUS, care transformă această formațiune într-un partid parlamentar. În consecință, conform legii pentru alegerile europarlamentare, Alianța 2020 USR+PLUS va avea dreptul la delegați în toate birourile de vot. Aceștia trebuie identificați și formați pentru a-și face treaba conform dispozițiilor legale în vigoare", a scris Cristian Preda, pe Facebook.

El spune că, în acest fel, "PSD & co. nu vor mai putea fura voturi, așa cum au făcut - de pildă - atunci când au deposedat-o pe Clotilde Armand de mandatul de primar al sectorului 1".

Europarlamentarul Cristian Preda, fost membru PDL și ulterior PMP, a anunțat săptămâna trecută că s-a înscris în PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș, la invitația fostului premier. Preda afirma că nu va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Potrivit legislației electorale privind organizarea alegerilor europarlamentare (Legea 33/2007), au reprezentanți în birourile electorale partide politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri şi au membri în Parlamentul European.