Călin Popescu Tăriceanu nu este la fel de tranșant ca Liviu Dragnea când vine vorba despre banii serviciilor. Dacă șeful PSD vrea mai puține fonduri pentru acestea, liderul ALDE atrage atenția asupra controlului și precizează că, dacă „creșterile sunt justificate, ele trebuie acordate”. ​

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

„Cred că orice buget trebuie explicat și justificat. În România, bugetele serviciilor cresc, cresc, și ne punem întrebarea dacă sunt justificate. (...) Dacă aceste creșteri sunt justificate ele trebuie acordate”, a spus Tăriceanu.

Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

„Despre buget am spus că vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate, pentru niște programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanță și siguranță națională. La fel și programul pentru diabetici”, a declarat Liviu Dragnea.