PSD insistă să compare bugetul serviciilor secrete cu banii pentru sănătatea copiilor, susținând că acestea și-au depășit atribuțiile prevăzute de lege.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

”Mai mulți bani pentru sănătatea copiilor, mai puțini pentru practicile nesănătoase ale serviciilor . Decizia politică de ieri a PSD a fost de a pune copiii și sănătatea înaintea serviciilor secrete, care în ultimii ani s-au ocupat mai mult de protocoalele secrete ilegale decât de apărarea securității naționale. Dacă își vor restrânge activitatea strict la atribuțiile prevăzute în lege se vor descurca foarte bine cu mai puțini bani, iar diferența poate fi transferată la programele naționale de sănătate pentru copii”, a transmis PSD, pe pagina de Facebook.

Liviu Dragnea a cerut duminică Guvernului să reanalizeze sumele „importante” care sunt alocate serviciilor secrete în proiectul de buget pentru anul 2019 și a avertizat la finalul ședinței conducerii PSD că, dacă acest lucru nu se va realiza la nivelul Executivului, se va face la nivelul Parlamentului, la dezbaterea proiectului.