Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a acuzat conducerea PSD că, prin bugetul pentru anul 2019, încearcă „subordonarea” administrației locale astfel încât primarii să stea „pe la ușile miniștrilor” pentru a „cerși” fonduri, ceea ce este „profund ticălos”.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Situația în administrația publică locală în general este grea ca să nu zic dezastruoasă. Niciodata, niciun Guvern nu a tratat administrația publică locală așa. S-au tăiat niște sume enorme, comparativ cu anul trecut. Anul trecut administrația locală a pierdut 40% pe impozitul pe venit.(..) Anul acesta se dă doar o parte înapoi, dar am înțeles că vor să ne dea o mare parte din cheltuielile pe care le suporta Guvernul anul trecut. Cred că 70-80% dintre primării nu au cum să suporte această cheltuială.(...) Cred că e profund în neregulă să îi punem pe primari să stea ca niște cerșetori la ușile unor miniștri”, a declarat primarul Robert Negoiță.

'Își doresc să subordoneze administratia locală și vor să stăm pe la ușile miniștrilor să cerșim pentru a nu închide primăriile ceea ce consider că este profund ticălos”, a spus Negoiță, un adversar declarat al lui Liviu Dragnea în ultima perioadă.

"Aș sfătui toți parlamentarii să stea de vorbă cu primarii în teritoriu, cu acei colegi cu care mergeau pe stradă și au reușit să ajungă în Parlament și să îi întrebe dacă pot supraviețui cu acest buget. Iar în urma discuțiilor cu cei din admnistrația locală să voteze în consecință. Pur și simplu nu ne putem permite să ne batem joc de administrațiile locale. Acest buget nu este o formă de respect (...)

Își doresc să subordoneze administrația locală și vor să stăm pe la ușile miniștrilor să cerșim pentru a nu închide primăriile ceea ce consider că este profund ticălos (...) Nu există există autonomie fără buget. Guvernul acesta prin acest buget, asta face. Niciodată, niciun Guvern nu și-a permis să taie de la administrația locală în halul acesta mai ales într-o perioadă de prosperitate'", a subliniat Negoiță.