Faptul că Ministerul de Finanţe nu a reuşit să se împrumute de pe piaţa internă este un semnal clar că Guvernul a căzut în dizgraţia mediului privat, afirmă Senatorul liberal Iancu Caracota, adăugând că MFP mai are o variantă de salvare: pieţele externe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dar, spune Caracota, în cazul în care Guvernul PSD-ALDE nu reuşeste să aducă bani în ţară, la dobânzi acceptabile, din pieţele externe, singura soluţie rămasă, pentru a evita intrarea într-o criză financiară este un acord cu Fondul Monetar Internaţional.

Însă o înţelegere cu FMI va aduce restricţii şi măsuri economice ce ar putea afecta locurile de muncă ale bugetarilor, dar şi salariile, care- deşi mărite - au fost erodate de inflaţie şi alte măsuri economice discutabile ale Guvernului, afirmă senatorul într-un comunicat de presă.

”Atrag atenţia Coaliţiei de guvernare să ia în serios situaţia delicată în care se află acum România din punct de vedere economic şi să accepte în Parlament o dezbatere reală a Bugetului pentru 2019 făcut public de Ministerul Finanţelor.

Îngrijorător este faptul că Bugetul Guvernului PSD-ALDE se bazează şi pe o creştere a veniturilor fiscale cu 7,5 miliarde de lei, care este mult prea optimistă. Dacă această creştere rămâne doar o speranţă, Guvernul va fi obligat să apeleze din nou la împrumuturi. Însă- după cum vedem- nimeni nu mai împrumută statul la dobânzi mici după ce sistemul bancar din România a intrat în conflict deschis cu cvartetul Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă. Consecinţa? Împrumuturi sub condiţiile FMI!”, încheie sursa citată.