USR și PLUS urmau să tranșeze sâmbătă, în forurile extinse de conducere ale fiecărei formațiuni, decizia privind o alianță la alegerile europarlamentare, însă este posibil ca aceasta să se amâne până pe 10 februarie, au precizat surse politice. Cei care nu se grăbesc pentru a definitiva toate detalii ar fi cei de la partidul condus de Dacian Cioloș.

Dan Barna si Dacian Ciolos la protestFoto: Hotnews

Potrivit surselor citate însă, discuțiile merg bine și este de așteptat să fie votată fără probleme alianța electorală. Ce este aproape cert este că lista va fi deschisă de Dacian Cioloș. Varianta de lucru în prezent este ca următorii pe listă să fie câte unul de USR și PLUS, alternativ, însă acest aspect nu este finalizat.

Conform sondajelor, cei de la USR și PLUS mizează pe 7 locuri eligibile în formula alianței. Astfel, ar urma să ajungă în Parlamentul European, dacă se respectă formula de mai devreme, următorii:

1. Dacian Cioloș

2. Cristian Ghinea

3. Dragoș Pâslaru

4. Clotilde Armand

5. Dragoș Tudorache

6. Nicolae Ștefănuță

7. Vlad Botoș

USR se va reuni, sâmbătă, în Comitetul Politic, unde ar urma să ajungă și Dacian Cioloș, iar PLUS va avea de asemenea o reuniune a conducerii, unde ar urma să participe Dan Barna.

La această oră, echipele de negociere ale celor două partide se află în discuții, unul dintre punctele care trebuie decise fiind numele alianței.