Partidul Democraţiei şi Solidarităţii - Demos a prezentat joi lista celor 12 candidaţi propuşi pentru europarlamentare, în majoritate femei, subliniind că vor să ducă în Parlamentul European ”vocile celor marginalizaţi”.

prezentare candidati DemosFoto: captura facebook

Candidații provin din familii cu dificultăţi materiale şi cu o înţelegere mai bună a cetăţenilor, au făcut voluntariat, au "dedicare" faţă de comunitate şi încredere în proiectul european, relatează Agerpres.

"În Demos, credem că progresul şi democraţia viitorului se traduc în afirmarea deplină a femeilor în toate sferele, în politica românească şi în politica europeană. Avem o ocazie istorică să ducem în Parlamentul European vocile celor marginalizaţi, să reprezentăm cu demnitate şi încredere oamenii care se află la marginea societăţii, oamenii care fac parte din minorităţi - femeile, romii, migranţii", a declarat Andreea Iorga-Curpăn, una dintre cele nouă femei înscrise pe listele Demos pentru PE.

Partidul, care se prezintă ca fiind unul de stânga, subliniază că PSD-ul este inamicul stângii.

"În acelaşi timp, noua politică, spre deosebire de vechea politică, trebuie să fie asumată şi doctrinar, nu trebuie să fie imprecisă. Suntem partid nou, curat, dar ne asumăm principiile şi valorile de stânga. Şi vă rog să nu confundaţi PSD-ul, cu rădăcini în tranziţia găunoasă a României, nu îl consideraţi de stânga, PSD este inamicul stângii, al unui stat capabil să ofere tuturor. În acelaşi timp, trebuie să ne diferenţiem de aceste partide noi: USR şi PLUS. Credem că locul lor ar trebui să fie asumat la dreapta, pentru că programele lor sunt de dreapta, sperăm să intrăm în dezbatere cu ei, să ne exprimăm argumentele şi cetăţenii vor decide care sunt argumentele mai bune, mai convingătoare. Nu există o alianţă, există însă o deschidere către un dialog politic, public, decent şi constructiv", a precizat Claudiu Crăciun, candidat.

Demos a fost înregistrat la sfârşitul anului trecut. Pe lista Demos figurează următorii candidaţi pentru PE: Linda Greta Claudia Ziga, Andreea Iorga-Curpăn, Daniela Gabor, Andreea Petruţ, Flavia Matei, Amalia Epure, Roxana Păduraru, Elena Trifan, Mihaela Biolan, Claudiu Crăciun, Joachim Cotaru şi Daniel Iancu.