​Europarlamentarul Cristian Preda, fost membru PDL și ulterior PMP, a anunțat că s-a înscris în PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș, la invitația fostului premier. Preda afirmă că nu va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preda susține că înscrierea sa, fiind europarlamentar, îi va garanta partidului reprezentanți în secțiile de vot.

UPDATE Potrivit legislației electorale privind organizarea alegerilor europarlamentare (Legea 33/2007), au reprezentanți în birourile electorale partide politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice sau electorale dintre acestea care participă la alegeri şi au membri în Parlamentul European.

"La invitația lui Dacian Cioloș, am aderat la PLUS. Așa cum am anunțat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidații PLUS la alegerile din 26 mai și îi invit pe toți cei care au încredere în mine să facă același lucru. Prin afilierea mea, PLUS capătă statut de partid parlamentar și va avea, în consecință, delegați în toate secțiile de vot, putând astfel securiza opțiunile exprimate în favoarea listei sale. După alegerile pentru PE, folosind experiența europeană acumulată, voi acționa în cadrul PLUS pentru ca instituțiile rezultate din viitoarele alegeri - președinția, autoritățile locale, noua majoritate parlamentară - să lucreze în interesul general, nu în interes propriu," a scris Preda marți pe Facebook.

Preda se află la al doilea mandat de europarlamentar, primul câștigat în PDL, al doilea în PMP, din care nu mai face parte.