Dupa ce liberalii Norica Nicolai si Radu Stroe l-au acuzat pe Traian Basescu ca este implicat in fuga lui Omar Hayssam, Senatul a decis marti sa se reia ancheta parlamemtara in dosarul sirianului. Biroul permanent al Senatului a aprobat prelungirea activitatii subcomisiei de ancheta in cazul Omar Hayssam, “pentru ca problema este una de interes public”.

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat la finalul sedintei Biroului Permanent ca subcomisia de ancheta va realiza un raport care va fi dezbatut si si la Comisia Juridica.

Cazul sirianului Omar Hayssam a revenit in atentia publica dupa ce au fost facute publice stenogramele care redau convorbirile dintre acesta si procurorul de caz Ciprian Nastasiu, discutii in care Hayssam spune ca a plecat din tara cu un pasaport romanesc

In plin scandal iscat pentru nominalizarea candidatului pentru ministerul Justitiei, Norica Nicolai a lansat acuzatii grave la adresa presedintelui Traian Basescu, declarand ca “profesorul” invocat de Hayssam in convorbirea telefonica este chiar presedintele statului. De aceeasi parere a fost si presedintele comisiei SRI a Parlamentului, liberalul Radu Stroe.

Precizam ca senatorul Norica Nicolai este si vicepresedintele comsiei parlamentare care a anchetat dosarul Hayssam.