Turcan: 114 deputați PNL, USR, PMP și Pro România au semnat pentru convocarea sesiunii extraordinare

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 23 ianuarie 2019, 14:16 Actualitate | Politic


Raluca Turcan
Foto: Facebook - Raluca Turcan
​Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunțat miercuri că 114 deputați liberali, USR, PMP și Pro România au semnat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, după ce Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu nu au răspuns solicitării PNL de a convoca Parlamentul.

Sesiunea ordinară ar trebui să înceapă pe 1 februarie.

"Astăzi, am depus solicitarea și lista de semnături cu mai mult de 1/3 dintre deputați pentru convocarea, de urgență, a unei sesiuni extraordinare pentru: respingerea Ordonanței lăcomiei PSD-ALDE, ordonanța care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăcește populația, blochează creditarea și alungă investitorii; abrogarea legii privind recursul compensatoriu și stoparea de urgență a infracțiunilor săvârșite de eliberații lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranța și integritatea fizică a românilor; dezbaterea și adoptarea Bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe 2019, bugetul care trebuia să fie deja aplicabil pentru a da drumul investițiilor, pentru predictibilitate în mediul economic și social", a afirmat Turcan, într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, președintele Camerei Deputaților este obligat să convoace o sesiune extraordinară atunci când cel puţin o treime din numărul deputaţilor solicită acest lucru.

Liberalii propun și o ordine de zi pentru perioada 28-31 ianuarie:

"1) Dezbaterea și respingerea în procedură de urgență a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene;
2) Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a următoarelor inițiative legislative:
-Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi pentru modificarea Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;
- Propunerea legislativă pentru abrogarea Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare și de completare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, de modificare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal;
3) Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a Proiectului legii bugetului de stat pe anul 2019;
4) Dezbaterea și adoptarea în procedură de urgență a Proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019."

1704 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version