Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți seară, la Antena 3, că nu crede că va înceta războiul președintelui Klaus Iohannis cu Guvernul, mai ales că este un an electoral, adăugând că refuzul șefului statului de numire a miniștrilor Dezvoltării și Transporturilor a fost din nou neargumentat, potrivit Mediafax.

„Uitați-vă la cele două portofolii, Transporturi si Dezvoltare. Efectiv trimitem solicitări, acte, ni se cer alte acte, trimitem. Răspunsul din nou este neargumentat. Este clar că acest război va continua,mai ales că suntem în an electoral. Președintele e în campanie electorală și dincolo de ceea ce e bine în această perioadă, să ținem presedinția Consiliului UE, cred că mai mult contează campania electorală, modul în care se raportează din punct de vedere al alegătorilor domniei sale. Nu cred că vom reuși să ajungem la un consens”, a declarat Viorica Dăncilă, marți seară la Antena 3.

Șeful Executivului i-a trimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care i-a cerut să-i numească la Dezvoltare și Transporturi pe Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere și de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern. Aceasta i-a mai spus șefului statului „insistența” sa de a comunica în scris „duce în derizoriu” prerogativele și raporturile constituționale.

Viorica Dăncilă a reiterat, în final, solicitarea de emitere a decretelor pentru numirea Olguței Vasilescu și Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, săptămâna trecută, premierului o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentația care însoțește propunerile de numire a Olguței Vasilescu și Mircea Drăghici la Dezvoltare și Transporturi este incompletă. Acesta a susținut că documentația e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situația judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a anunțat că va sesiza CCR această situație.