Deputatul USR Iulian Bulai a declarat că a fost admis luni în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului European, însă o afiliere la nivel european va fi decisă de conducerea formațiunii. Bulai a adăugat faptul că liberalii germani, liberalii olandezi și liberalii austrieci au semnat o moțiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Afilierea USR se va face cel mai probabil după alegerile europarlamentare și forul responsabil pentru această decizie va fi Comitetul Politic sau alte organisme de decizie internă, nicidecum Biroul Național și nicidecum ca o consecință directă a afilierii individuale a parlamentarilor USR din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei", a declarat Iulian Bulai pentru Mediafax.

"Am avut discuții cu Mickael Link, care este parte a consiliului ALDE Europa, este reprezentant al germanilor liberali. Împreună cu liberalii olandezi și austrieci au semnat o moțiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa. Acest lucru se va discuta pe 8-9 februarie la Berlin și de asemenea și în Congresul din primăvară a ALDE", a adăugat acesta.

Acesta a mai afirmat că partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu nu mai este dorit pentru că are un discurs dublu și nu respectă valorile europene.

"ALDE România nu este dorit în ALDE Europa. Deraiază de la valorile liberale ale ALDE, are un discurs anti-valori europene, anti-instituții europene, iar lucrul acesta se simte și se știe și în Europa , nu pot să aibă un discurs dublu, una să spună acasă, alta să spună atunci când merg la întâlnirile europene", a explicat Bulai.

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a declarat, miercuri, că "partidul noii securități", USR, încearcă fără succes și prin metode securiste să acceadă la grupul ALDE european, precizând că liderii grupului ALDE Europa cunosc foarte bine caracterul duplicitar al formațiunii conduse de Dan Barna.

Guy Verhofstadt a avertizat din nou, la dezbaterea de marți din PE despre prioritățile Președinției române a Consiliului UE, la care a participat și premierul Viorica Dăncilă, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliție, implicit ALDE România, dacă nu își schimbă abordarea pe amnistie.