Senatorul Adrian Țuțuianu, exclus din PSD, a anunțat luni că se înscrie în partidul lui Victor Ponta, Pro România. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă la Bacău, alături de fostul premier.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

"Este prima zi în care sunt alături de echipa Pro România după ce am meditat îndelung la parcursul politic pe care să îl urmez. Sunt într-o situaţie litigioasă cu PSD, dar am apreciat că doi ani de zile din viaţa mea pierduţi în litigii care pot să ducă nicăieri este prea mult şi că este cazul să mă alătur unui proiect politic nou. Nu m-am dus aiurea, am venit alături de Pro România din două motive. Am avut în calitate de preşedinte de organizaţie, dar şi de preşedinte de CJ o relaţie excelentă cu Victor Ponta. Sunt oameni cu care am lucrat, Nicu Bănicioiu, Daniel Constantin, îi cunosc pe toţi care constituie nucleul de bază al partidului, şi acest lucru a fost un criteriu pentru mine. În al doilea rând, 20 de ani m-am identificat cu o politică social-democrată şi consider că astăzi alternativa corectă la PSD este Pro România. Am venit alături de oameni pe care îi cunosc şi promovează acelaşi tip de politici pe care le împărtăşesc şi eu", a declarat Țuțuianu, citat de Agerpres.

Țuțuianu devine primul senator Pro România, care are deja 14 deputați.

Acesta a adăugat că este "sigur" că și alți colegi de la Senat cu care a discutat despre situația din PSD li se vor alătura.

Țuțuianu declarase tot luni, la Târgoviște, că va construi o alternativă la PSD, neprecizând însă dacă își înființează o nouă formațiune sau dacă se va înscrie în vreun partid. El a mai spus că are discuţii cu Marian Neacşu, cu Paul Stănescu, dar că va vorbi şi cu Gabriela Firea despre planurile sale politice.