PSD nu și-a definitivat lista pentru alegerile europarlamentare, dar în cursa internă s-au înscris, pe lângă actualii eurodeputați, mai mulți lideri ai partidului, printre care Rovana Plumb, Claudiu Manda, Daniel Florea și Robert Negoiță, potrivit unor surse din PSD citate de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Momentan se discută foarte mult despre liste în interiorul partidelor și la nivelul PSD. Sunt mai multe persoane care și-au declarat intenția de a candida: Rovana Plumb, Claudiu Manda, Daniel Florea, Robert Negoiță. Europarlamentarii actuali, toți își doresc să candideze. Cel mai probabil o să meargă pe paritate, jumătate doamne, jumătate domni. În sondajele de opinie, PSD are între 26 și 33 la sută, ceea ce înseamnă 10-12 europarlamentari”, au precizat sursele citate.

În cursa pentru un mandat de eurodeputat s-a înscris și Victor Negrescu, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene și fost europarlamentar. El este susținut de PES Activists, organizație pe care o coordonează și care este formată din membri și simpatizanți social-democrați.

Pe de altă parte, PSD nu a luat încă o decizie în privința unor liste comune cu ALDE.

”Momentan nu este clar ( dacă vor fi liste comune cu ALDE - n.r.). Cele două partide fac parte din familii politice diferite”, au declarat aceleași surse.