Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susține că sunt mulți colegi din partid nerăbdători să aibă loc suspendarea președintelui Klaus Iohannis, iar tema ar putea fi abordată într-un viitor CEX. Buzatu face apel la calm, însă, deoarece România deține Președinția Consiliului UE.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

Dumitru Buzatu a declarat, duminică, pentru Mediafax, că atitudinea președintelui Klaus Iohannis, de a pune în dificultate Guvernul Dăncilă, se va menține pe durata întregului an, până la alegerile prezidențiale.

„Prin refuzul președintelui Ionannis de a aproba cele două nominalizări pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării Regionale e clar că sfidează CCR și sistemul de partide, știind foarte bine că nu există niciun fel de sancțiune în afara suspendării din funcție, care este, însă, o operațiune complicată și va întinde coarda până când nu o va mai putea întinde. Probabil că așteaptă alte intervenții la nivelul CCR și recurge la tot felul de artificii care să pună în dificultate Guvernul premierului Dăncilă. Sunt multe discuții și mulți colegi sunt nerăbdători ca să se petreacă acest act al suspendării, dar eu cred că trebuie să avem răbdare, să înțelegem momentul istoric și să încercăm, cu mijloacele pe care le avem la dispoziție, să depășim această atitudine a președintelui care se va menține pe durata întregului an, până la alegeri”, a spus Buzatu.

Potrivit acestuia, președintele Klaus Iohannis nu este dispus la dialog, pretențiile sale de a fi un fel de cenzor al Guvernului nefăcând parte din cadrul constituțional.

„Domnia sa și-a abandonat demult rolul de mediator, sperând să țină captiv electoratul care îl susține și care este satisfăcut de asemenea atitudini”, a subliniat liderul PSD Vaslui.

Întrebat în ce măsură tema suspendării președintelui ar putea fi abordată într-un viitor CEX al PSD, Buzatu a răspuns că, în mod evident, aceasta va fi luată în discuție.

„Cred vor fi colegi care vor ridica această problemă, totuși eu sper ca, în contextul în care avem Președinția UE, să dăm dovadă de calm, să încercăm să utilizăm celelalte mijloace pentru a depăși această situație”, a conchis președintele PSD Vaslui.