Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a declarat, miercuri, că decizia CCR trebuie urmată de o ordonanță sau o hotărâre care să stabilească ce se întâmplă cu dosarele cu sentințe definitive. În opinia lui Ștefănescu "tot ceea ce s-a întâmplat pe baza acestor protocoale este nul”.

Codrin StefanescuFoto: Captura Antena 3

”Este o decizie așteptată, o decizie logică și foarte normală într-un stat democratic, numai că ar trebui să se facă o intervenție în urma acestei decizii a Curții Constituționale. Adică ar trebui dată o decizie, o ordonanță, o hotărâre fie de guvern, fie prin Parlament ca să stabilească ce se întâmplă în urma deciziei CCR, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnați în baza unor protocoale ilegale, neconstituționale și unice într-o țară democratică”, a declarat Codrin Ștefănescu, citat de agenția Mediafax.

Secretarul general al PSD susține că în urma deciziei CCR tot ceea ce s-a întâmplat pe baza acestor protocoale este nul”.

CCR a decis, miercuri, că a existat un conflict între Parlament și Ministerul Public și că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.