O petiție online pentru modificarea legii recursului compensatoriu, care a dus la eliberarea din pușcării înainte de termen a peste 11.000 de deținuți, a fost lansată de deputatul PNL Florin Roman. El a inițiat un proiect de lege prin care cei care comit infracțiuni cu violență, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile Legii 169/2017 privind regimul compensatoriu.

penitenciarFoto: Hotnews

"În câteva ore, aproape 1.000 de oameni au semnat pentru ca tâlharii, criminalii, violatorii sa nu se mai poată libera timpuriu în baza regimului compensatoriu", anunță Florin Roman.

Petiția a fost inițiată pentru susținerea unui proiect de lege prin care cei care comit infracțiuni cu violență, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile Legii 169/2017, privind regimul compensatoriu.

"Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme. 700 s-au reîntors deja după gratii. Circa 200 de români au căzut victime din nou violențelor acestor recidiviști, care în libertate au comis crime, tentative de omor, violuri sau tâlhării. Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună, a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la 3 zile pe lună, s-a ajuns la 6 zile pe lună, reducere a pedepsei pentru fiecare lună de pedeapsă executată. Legea PSDragnea a fost votată în Parlament în Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari să scape și corupții lor!", arată inițiatorul.

Potrivit acestuia, listele de semnături îi vor fi prezentate lui Dragnea, Toader și Tăriceanu, pentru că "doar presiunea publica ii va determina pe PSD și ALDE sa facă un pas în spate".