Premierul Viorica Dăncilă a prezentat marți în Parlamentul European prioritățile României în ceea ce privește președinția Consiliului Uniunii Europene, însă sala a fost aproape goală.

Parlamentul EuropeanFoto: Hotnews

Viorica Dăncilă a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE în sesiunea plenară de marți a Parlamentului European.

Ea a susținut însă discursul într-o sală aproape goală, din cei peste 700 de eurodeputați fiind prezenți în momentul de vârf doar 86.

Europarlamentarii prezenți au avut mesaje dure la adresa Guvernului de la București, vorbind despre o ordonanță pe amnistie care nu ar fi de acceptat, despre proteste sau despre "statul de drept pus sub semnul întrebării".

Cel mai dus mesaj l-a avut europarlamentarul ALDE Guy Verhofstadt, care a criticat intențiile guvernului de a da o ordonanță de urgență pentru amnistie, comentând că astfel "peștele cel mare" poate scăpa de justiție.

"Faceți curățenie. Fără compromisuri cu forțele corupte", i-a transmis el lui Dăncilă, după ce premierul a prezentat în Parlamentul European prioritățile președinției României la Consiliul UE.