​Președintele PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat, marți, că dacă ar fi fost în locul Ecaterinei Andronescu nu ar fi acceptat preluarea funcției de ministru al Educației. De asemenea, în opinia lui Buzatu, este „o gogoriță” posibila candidatură a acesteia la prezidențiale.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

„Este o gogoriță lansată, pe care încearcă unii să o umfle și să o transforme într-un balon strălucitor. A zis doamna că va candida? Și-a asumat-o vreun partid?”, a declarat social-democratul, citat de agenția Mediafax.

Liderul PSD Vaslui a mai spus că dacă ar fi fost în locul Ecaterinei Andronescu nu ar fi acceptat să preia portofoliul de la Educație însă nu a vrut să precizeze care ar fi motivul unui astfel de refuz. „Domnia sa a acceptat funcția de ministru al Educației, a fost întrebată și a acceptat. Eu dacă aș fi fost în locul dânsei, nu aș fi acceptat, dar dacă a acceptat o misiune sperăm să o ducă cu bine până la capăt. Nu vreau să detaliez de ce nu aș fi acceptat”, a spus Buzatu.

Declarațiile liderului PSD Buzău apar în contextul în care, numele Ecaterinei Andronescu a fost vehiculat în spațiul public ca posibil candidat la prezidențiale din partea PSD. Surse social democrate au declarat pentru Hotnews.ro, însă, că nu a existat o discuție în acest sens la nivelul conducerii PSD iar numele acesteia "a fost aruncat în presă de către apropiați ai acesteia".

La nivel oficial, Coaliția PSD-ALDE a anunțat că vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale de anul acesta. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat public că nu respinge varianta de a candida din partea PSD la prezidențiale „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”, a spus acesta.