Vicepreşedintele PSD Florin Iordache s-a arătat deranjat de modul în care Corina Creţu, comisar european, a criticat guvernul și de faptul că aceasta a anunţat că vrea să candideze la alegerile europarlamentare, având o ofertă de la partidul lui Victor Ponta.

Florin IordacheFoto: Hotnews

”M-a deranjat modul în care doamna comisar a atacat Guvernul României. Eu nu am mai văzut ca un comisar al unei ţări să îşi atace propriul Guvern. Dacă era din partea unui partid de opoziţiei, poate, dar nici aşa nu înţelegeam, cu atât mai mult cu cât ea a ajuns acolo din partea PSD. Să-ţi ataci Guvernul ţării tale că nu a făcut, că nu a depus toate eforturile, că gradul de absorbţie... şi aşa mai departe nu e în regulă. Nu crezi că prima ofertă trebuia să o ai de la partidul tău şi să ai o discuţie cu partidul tău? A fost o recepţie acum două seri după concertul de la Ateneu şi la care n-am văzut-o. Toţi cei 27 de comisari au venit şi, nu întâmplător sau nu, dumneaei nu a venit. Dar ca dovadă de fair-play era să aştepte să aibă o discuţie”, a afirmat Florin Iordache, sâmbătă, în direct, la Antena 3.

Corina Crețu a explicat vineri seară la Digi24 că nu a primit nicio ”propunere publică” de a candida pe listele PSD la europarlamentare. Ea a declarat că își dorește să candideze la europarlamentare, dar singura propunere a venit din partea Pro România.

”Mi-aş dori să candidez în Parlamentul European, iau în considerare şi analizez şi îi mulţumesc pentru propunere lui Vcitor Ponta”, a subliniat Corina Crețu.