Liviu Dragnea acuză Bruxelles-ul de aroganţă, dar în discursurile de joi seară de la Ateneu ale liderilor europeni s-a văzut orice, numai aroganţă nu, declară la RFI fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş. El mai spune că PSD nu trebuie să rezolve problemele în justiție ale unui lider politic afectând imaginea României într-un moment rar în istorie.

Dacian CiolosFoto: Captura Digi 24

”Liviu Dragnea şi lideri PSD vorbeau şi vorbesc de multe ori de aroganţa instituţiilor europene şi a şefilor europeni vizavi de România. În modul în care s-au prezentat cei trei lideri europeni aseară la Ateneu am văzut orice, numai aroganţă nu. Să ai oameni de la vârful UE, care citează din mari oameni de cultură români, să ai preşedintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, care vorbeşte într-o română aproape impecabilă pentru un străin pe întregul discurs sunt semne clare de respect faţă de România, faţă de poporul român, sunt semnale clare date de deschidere pentru un parteneriat”, a comentat Cioloș.

Fostul premier și comisar european consideră că „e chiar simbolic ceea ce s-a întâmplat ieri, câteva sute de cetăţeni în faţa Ateneului scandau lozinci, folosind cuvinte pe care le-au folosit şi lideri europeni în discursurile lor în Ateneu. Acest lucru arată faptul că societatea românească în marea ei parte este aliniată cu valorile europene. Din păcate, acest lucru nu se reflectă şi în activitatea Guvernului”.

În opinia sa, cel mai bun lucru pe care miniştrii României puteau să-l facă în ultimele luni era să străbată capitalele europene, să-şi stabilească nişte obiective politice pentru durata preşedinţiei Consiliului UE, ce anume vor să obţină de la această preşedinţie.

”Asta înseamnă să-ţi joci rolul din plin de stat membru, care asigură preşedinţia Consiliului Uniunii, să te preocupe lucrul acesta, nu războiul politic intern, nu să scapi de justiţie câţiva lideri pe care-i ai şi să foloseşti inclusiv imaginea României în acest moment care o să revină probabil după 12-15 ani, să avem din nou preşedinţia, deci nu să foloseşti acest moment foarte rar în istoria ţării, ca să rezolvi problemele în justiţie ale unui lider politic al partidului de guvernământ”, a mai afirmat el.