Ajuns pe scena Ateneului Român în locul lui Liviu Dragnea, plecat în concediu, Florin Iordache le-a transmis liderilor UE veniți la București, la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE, că România este în campanie electorală, iar criticile la adresa majorității PSD-ALDE trebuie interpretate în această cheie.

Florin IordacheFoto: Hotnews

În discursul său, Iordache a folosit retorica PSD din ultima perioadă insistând că România își va exercita mandatul cu demnitate și vrea să fie considerată partener în „proiectul ambițios care se numește UE”.

„Majoritatea parlamentară va sprijini guvernul în toate acțiunile sale pentru a-și îndeplini cu cinste și demnitate mandatul. În ciuda comentariilor care trebuie privite în cheia electorală vă asigur de deschiderea totală proeuropeană”, și-a început el discursul.

„Vrem să fim europeni și ne dorim să fim tratați pe deplin ca cetățeni europeni. Nu îmi pot imagina că să ne plasăm în afara UE. Cred că țara mea merită să fie respectată ca un partener al unui proiect atât de ambițios care se numește UE”, a continuat el.

Iordache a innistat că România se află în an electoral, iar discursul public în această perioadă va fi unul mai „contondent”.

„ Vă asigur că majoritatea parlamentară are înțelepciunea de a sprijini Guvernul în misiunea pe care o va avea Guvernul la Președinția Consiliului UE. Vă pot asigura că vom manifesta înțelepciune, echilibru, cumpătare, astfel încât disputele politice interne să nu afecteze mandatul la Președinția Consiliului UE”, a încheiat Iordache.