Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, spune că premierul Viorica Dăncilă va trimite președintelui, "cu siguranță", aceleași propuneri făcute deja o dată și respinse de șeful statului, pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării - Mircea Drăghici și Lia Olguța Vasilescu. Hotnews a anunțat anterior că aceasta era varianta de lucru în PSD.

HotNews.roFoto: Hotnews

Toni Greblă a declarat, la Digi 24, că președintele va primi din nou din partea premierului aceleași propuneri făcute în decembrie și respinse - Mircea Drăghici pentru postul de ministru al Transporturilor și Lia Olguța Vasilescu pentru funcția de ministru al Dezvoltării.

"Cu siguranță aceasta va fi decizia și va fi luată în cursul zilei de astăzi", a afirmat secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, spunea pentru Hotnews că explicațiile președintelui Klaus Iohannis pentru respingerea miniștrilor propuși la Transporturi și Dezvoltare nu au legătură "cu prevederile legale și constituționale”.

"Din păcate, domnul președinte nu motivează ce anume din prevederile articolului 105 din Constituție nu este respectat și nici din articolul 2 din legea 90/2001. Răspunsul este unul politicianist și nu are legătură cu prevederile legale și constituționale”, a declarat Toni Greblă pentru Hotnews.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, două scrisori premierului Dăncilă în care explică de ce i-a respins propunerile de numire a noilor miniștri la Transporturi și Dezvoltare.

În prima scrisoare, președintele explică de ce nu i-a numit pe Ilan Laufer și Olguța Vasilescu, la Dezvoltare, respectiv Transporturi, în prima fază a remanierii. Despre Laufer șeful statului spune că nu sunt îndeplinite condițiile legale, iar despre Vasilescu că nu are expertiza necesară. În cea de-a doua scrisoare, șeful statului susține că nu i-a numit pe Mircea Drăghici și pe Olguța Vasilescu la Transporturi, respectiv Dezvoltare, deoarece din documentația trimisă nu există vreo mențiune cu privire la îndeplinirea condițiilor de legalitate.