Adrian Țuțuianu, fostul vicepreședinte al PSD, a declarat miercuri că Liviu Dragnea va candida din partea PSD la Președinția României. Țuțuianu îi atrage atenția președintelui Klaus Iohannis: "Cine îşi închipuie că va renunța în favoarea altui candidat nu îl cunoaște suficient".

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

"Liviu Dragnea va candida din partea PSD la președinția României. Cine îşi închipuie că va renunța în favoarea altui candidat nu îl cunoaște suficient. Toate celelalte așa-zise propuneri sunt fumigene aruncate pe piață, inclusiv domnul Tăriceanu", a declarat Țuțuianu într-o conferință de presă.

Fostul vicepreședinte PSD susține că anul acesta Liviu Dragnea va fi în prim plan și va exista o campanie puternică de promovare a acestuia. "Va fi o campanie de prezentare a lui Liviu Dragnea ca fiind o victimă a statului paralel, ca fiind un român dintre români, cum a anunțat domnul Codrin Ștefănescu că se va căsători. Asta face parte dintr-o campanie de promovare, românul se va uita la televizor, va comenta, iar Dragnea va fi în prim plan", susține acesta.

Țuțuianu îi atrage atenția șefului statului. "Chiar dacă Guvernul are o încredere de 18% și este considerat nepreformant de majoritatea populației și chiar dacă Liviu Dragnea are o cotă de 5%, Iohannis se înșeală. Liviu Dragnea e cel mai periculos dintre contracandidații lui prin ceea ce poate să facă și prin determinarea cu care se va înscrie în aceasta competiție", mai spune acesta.

În opinia lui Țuțuianu, în 2020 Liviu Dragnea va fi în continuare președintele PSD, "va pierde alegerile prezidențiale, va veni în partid şi va spune că există un preț pentru guvernare pe care l-a plătit, nu va avea prea mulți contestatari în partid și de aceea va rămâne președinte".

Anul trecut, la începutul lunii noiembrie, Adrian Țuțuianu a fost exclus din partid prin decizia Consiliului Executiv Naţional al PSD ca urmare a unei scrisori asumate în care era contestat Liviu Dragnea și modul cum acesta conduce partidul.

Scrisoarea contestatarilor din PSD a conţinut 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al camerei Deputaţilor. Scrisoarea a fost semnată de trei membri ai partidului - Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.