Ludovic Orban a declarat, luni la Digi 24, că nu crede că Dacian Cioloș va candida la alegerile prezidențiale, având în vedere cota de încredere pe care o are în sondaje. Președintele PNL a precizat că speră ca fostul premier să îl susțină pe Klaus Iohannis în această competiție, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu știu dacă va candida domnul Cioloș la prezidențiale. Nu am văzut o declarație foarte clară. L-am măsurat pe domnul Cioloș în sondaje. Plecând de la cota de încredere și intenția de vot pe care o are părerea mea e că nu va candida, sincer. Eu cred că normal ar fi, ca premier propus de Klaus Iohannis, să sprijine candidatura lui Klaus Iohannis. Așa ar fi normal și firesc”, a declarat Ludovic Orban, luni seară la Digi 24.

Întrebat dacă ar fi fost bine ca Dacian Cioloș să intre în PNL, Ludovic Orban a răspuns afirmativ.

„Ar fi fost bine, cu siguranță. De altfel în mare parte domnul Cioloș a beneficiat de susținere din partea noastră. Dar a luat o altă decizie. Nu îmi place să comentez, e democrație, orice om are dreptul de a se înscrie în orice partid politic.După părerea mea, nu cred că a fost foarte utilă pentru perspectiva alegerilor constituirea unui alt partid politic, dar îi respect decizia, e decizia sa”, a conchis liderul PNL.

Orban a mai spus că Dacian Cioloș a avut comentarii negative față de PNL, însă nu va exista niciun conflict politic.

”Mi s-a părut o nedreptate faptul că uneori a avut niște comentarii nu tocmai fair play față de PNL. Nu e fair play față de un partid care te-a sprijinit să spui lucruri care de multe ori sunt neadevărate. Dar nu vom intra într-un conflict politic. Oricine se opune PSD va fi un potențial partener pentru noi”, a adăugat președintele PNL.

Despre o candidatura la alegerile prezidenţiale din 2019, Dacian Cioloş a afirmat, pe 16 octombrie 2018, la Iaşi, că nu exclude posibilitatea să se înscrie în cursă, însă a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâre. Acesta a adăugat că nu şi-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze şi mai mult Opoziţia.