Președintele PNL Ludovic Orban a afirmat, despre o posibilă candidatură a lui Liviu Dragnea la alegerile prezidențiale că nu crede „că e chiar atât de plecat de acasă, să îi fi dispărut atât de multe țigle de pe casă” încât să se înscrie în cursa pentru un mandat la Cotroceni, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu cred. Nu cred că e chiar atât de plecat de acasă, să îi fi dispărut atât de multe țigle de pe casă încât să candideze la prezidențiale. Când ai 13-14% cota de încredere... sub 20% nu te poți gândi să candidezi. Nu îl votează nici PSD-iștii la prezidențiale. Dragnea nu e genul de om care să iasă la bătaie și să încaseze în pieptul lui înfrângerile. Va pune un prost, pe Fifor sau Teodorovici. (...) Povestea cu Dragnea candidat la alegerile prezidențiale din partea PSD e complet nerealistă din punctul meu de vedere”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la postul B1 TV.

Liderul PNL a afirmat că Liviu Dragnea va găsi un candidat care să reprezinte PSD la alegerile prezidențiale, putând fi chiar Olguța Vasilescu sau fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor.

„Cunoscând datele din sondaj va găsi un vinovat de serviciu. Nu întâmplător v-am zis de Fifor pentru că l-a luat de la Apărare și i-a dat înapoi funcția de președinte al Consiliului Național. Sau de ce să nu o pun pe Olguța. S-ar putrea să se înfigă și ea în funcția de peședinte.. Eu vă spun cu precize că PSD va pierde alegerile prezidențiale. (...) Pe acea listă se poate găsi și Tăriceanu”, a adăugat Orban.

În opinia acestuia, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu va fi sprijinit de electoratul PSD dacă va candida la prezidențiale pe listă comună cu social-democrații.

„Tăriceanu ce a crescut a crescut recuperând electorat pierdut de PSD. Dacă Tăriceanu e validat ca și candidatul sprijinit de PSD Tăriceanu va atrage atât de multe voturi de la PSD și s-ar putea să reducă scorul PSD-ului la parlamentare. Pe de altă parte sunt electori PSD care nu vor vota un candidat care nu e din PSD pentru că nu se vor simți reprezentați”, a conchis Orban.

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, duminică, că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD ALDE la prezidențiale nu ar fi mai oportună decât doua candidaturi din partea formațiunilor, dar susține că un anunț va fi făcut după o consultare în partide.

Liviu Dragnea a afirmat, la final de an, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Preşedintele PSD a precizat că trebui să fie în coaliţie o concluzie, într-un timp rezonabil, că trebuie să fie candidat unic.