Deşi România încă nu are Buget, PSD şi ALDE au intrat în 2019 cu un deficit de 5%, afirmă senatorul liberal Iancu Caracota, care susține că ANAF va fi transformat în ”miliție economică” pentru a majora încasările la buget.

Sediul ANAFFoto: Agerpres

”Motivul principal pentru care Guvernul PSD-ALDE întârzie cu adoptarea Bugetului de stat pentru 2019 este faptul că, în laboratoarele Puterii, calculele dau rezultate îngrijorătoare. La Ministerul Finanţelor deja cheltuielile proiectate pentru anul acesta sunt mult mai mari decât veniturile, iar estimarea deficitului bugetar pentru 2019, ţinută încă secretă de Guvern, este de 5%. Acesta este motivul întârzierii şi cauza sufocării mediului privat cu noi impozite şi taxe”, afirmă Caracota într-un comunicat de presă.

”Pe lângă deciziile guvernamentale care "buzunăresc" agenţii economici, Dăncilă pregăteşte, prin numirea unui nou şef al ANAF, şi hăituirea prin amenzi a întreprinzătorilor. Astfel, pentru a reduce deficitul bugetar estimat, ANAF-ul a primit ordin să-şi crească încasările anul acesta cu 15 %, un procent îngrijorător care va transforma această instituţie în miliţie economică. În calitate de senator PNL, solicit PSD să oprească hărţuirea mediului de business şi să oprească cheltuirea banilor din buget fără măsură”, mai spune acesta.