Eurodeputatul Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a anunţat vineri, la Deva, că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European, la alegerile din acest an, el urmând să-şi finalizeze dosarul de candidat până la 1 februarie pentru a fi analizat apoi de către forurile decizionale ale UDMR, scrie Agerpres.

Iuliu WinklerFoto: Parlamentul European

"Am decis să-mi depun candidatura pentru un nou mandat. Sper că am suficiente argumente legate de muncă, de performanţă şi de experienţa pe care am dobândit-o în anii de muncă la Bruxelles, încât UDMR să mă sprijine pentru un nou mandat. Decizia internă va fi luată la 1 martie şi apoi vom intra în campania electorală pentru Parlamentul European", a declarat, într-o conferinţă de presă, parlamentarul european.

Iuliu Winkler a menţionat că UDMR a fost, în Parlamentul European, o prezenţă "bine conturată profesional şi politic", arătând că doreşte continuarea acestei traiectorii.

"Dorim să obţinem păstrarea prezenţei UDMR în PE, o prezenţă serioasă, profesionistă, şi dorim să ne adresăm cetăţenilor, votanţilor noştri, cu sloganul 'O Uniune Europeană puternică şi o Transilvanie în plină dezvoltare'. Acesta este obiectivul nostru şi sper să fac parte din echipa care va munci pentru îndeplinirea acest obiectiv", a spus Winkler.

Iuliu Winkler este preşedintele filialei judeţene a UDMR Hunedoara şi îşi desfăşoară activitatea ca parlamentar european din anul 2007.