Guy Verhofstadt a afirmat joi că, pentru a avea un loc în „interiorul familiei ALDE”, partidul condus de Tăriceanu trebuie să acționeze în conformitate cu promisiunile făcute în ceea ce privește statul de drept iar reforma justiției „trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneția”.

Guy VerhofstadtFoto: Parlamentul European

„În același timp guvernul trebuie să își îndeplinească angajamentele privind statul de drept: reforma justiției, a codului penal și cea a legii ONG-urilor trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneția și să fie supuse unei reevaluări de către acest organism înainte de a intra în vigoare. Liberalii români au promis să urmeze această cale și așteptăm din partea lor să acționeze ca atare. Dacă vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, a scris Guy Verhofstadt, pe contul lui de Facebook.

Liderul ALDE Party urează „mult succes” României, la preluarea președinției europene, care vine „într-un moment critic, când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârșit înaintea alegerilor europene”.