​​Fostul premier Victor Ponta critică regulile instituite de guvern, prin hotărâre, pentru înființarea Fondului Suveran, comentând că, deși n-au semnat nimic, Dragnea și Vâlcov „nu trebuie să creadă că la închisoare vor merge doar “trepădușii” lor!”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Eu sunt însă convins că, mai devreme sau mai târziu, toți cei care și-au pus semnătura pe aceste documente prin care poporul român este jefuit de tot ce a mai rămas din avuția sa ( peste 15 miliarde de euro) vor răspunde civil și penal pentru faptele lor criminale! Și chiar dacă Dragnea sau Valcov nu au semnat nimic - nu trebuie să creadă că la închisoare vor merge doar “trepădușii” lor!”, scrie Ponta, pe Facebook.

Fostul premier susține că „acum nu le este frică de justiție și de oameni ! Trebuie neapărat să vândă cât mai urgent acțiunile la Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanța, Transgaz, Transelectrica și tot ce a mai rămas în proprietatea Statului Român”.

Ponta critică faptul că Fondul nu are niciun control public, Parlament sau Curtea de Conturi, amintind că legea de înființare a fost declarată neconstituțională de către CCR, iar Comisia Europeană a transmis un avertisment că nu se pot face vânzări netransparente.