Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, a reacționat pe Facebook după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni. Radu Oprea afrmă că oficialul european "a pus bine diagnosticul", dar "a privit in oglindă, încurcând stânga cu dreapta".

Radu OpreaFoto: senat.ro

Ministrul pentru Mediul de Afaceri comenteză, în cinci puncte, declarațiile președintelui CE, el spunând că constată că s-a declanșat campania electorală pentru Parlamentul European.

Radu Oprea susține că disputele politice interne nu sunt specifice României și face trimitere la alte state - Malta a avut alegeri anticipate în timpul Președinției, în Cehia există guvern minoritar, în Finlanda guvernul este susținut cu o diferență de câteva voturi în Parlament, în Belgia premierul tocmai a demisionat, în timp ce Franța este marcată de proteste.

Ministrul mai susține că disputa politică internă nu afectează majoritatea, în ciuda zgomotului făcut in media și că Guvernul are o majoritate foarte stabilă în Parlament, "fapt dovedit de votul exprimat la lamentabila moțiune de cenzură depusă de opoziție".

"Președintele Juncker a pus bine diagnosticul, dar cred că a privit in oglindă, încurcând stânga cu dreapta. Discursul Doamnei Premier Viorica Dăncilă în Parlamentul României a chemat la unitate pentru acest moment unic al istoriei noastre, preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Cine nu a acceptat această invitație? Cel care nu respectă deciziile Curții Constituționale a României: Președintele Iohannis. Da, Guvernul României este pregătit pentru preluarea Președinției și înțelege pe deplin mecanismele decizionale ale UE și ce inseamnă sa fii "honest broker", adaugă Radu Oprea.

În contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia semestrială a UE de la 1 ianuarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni, relatează sâmbătă dpa.