Europarlamentul Maria Grapini l-a acuzat, sâmbătă, pe președintele CE, Jean-Claude Juncker că este duplicitar și a afirmat că se supraevaluează președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Maria GrapiniFoto: Agerpres

”Înseamnă că dl Juncker este duplicitar, pentru că toată lumea a văzut când a fost guvernul României la Bruxelles și când a fost întâlnire bilarală cu primul-ministru am văzut declarația dlui Jucker, care a spus foarte clar că România nu are nicioproblemă, România își poate duce președinția. Înseamnă că, din nou, folosește dubla măsură despre care eu vorbesc - nu poți să spui azi că-i negru și mâine că-i alb”, a declarat pentru Mediafax europarlamentarul Maria Grapini.

Ea a mai spus că se crează o foare mare așteptare și se supraevaluează președinția rotativă.

”Ce a făcut Austria, cu ce s-a remarcat Austria pe președinție sau alt stat care a fost de acum doi ani și jumătate, de când este cu Brexitul? Nu au fost în stare să termine Brexitul, nu au fost în stare să încheie niciun dosar foarte important. Cu ce s-au remarcat? Președinția rotativă nu dă foarte multe pârghii statului care conduce! Eventual, poate pune într-o anumită ordine rapoarte, poate grăbi trialogul pe anumite dosare la care, să spunem, că ar avea un interes statul care deține președinția.

Austria nu a rezolvat migrația, dosar foarte greu - știm poziția cancelarului din Austria, că face garduri, nu a înaintat cu nimic aproape negocierea noului Cadru Financiar Multianual și la Brexit ne-am împotmolit, am făcut pași înapoi. Ar fi păcat ca noi, românii, să pedalăm pe chestiunea că România nu-i pregătită pentru președinție. Ar fi nedrept să se pună în cârca României dacă nu se rezolvă dosarul migrației, Brexitul...”, a adăugat Grapini.