Siegfried Mureșan a declarat, sâmbătă, că afirmația președintelui CE, Jean-Claude Juncker, confirmă că UE nu mai arede încredere în guvernul Dăncilă. El a mai spus că președinția Consiliului UE e ca o finală a Ligii Campionilor, iar PSD trimite în teren o echipă retrogradată din Teleorman.

Siegfried MuresanFoto: Parlamentul European

”Declarația președintelui Comisiei Europene confirmă că Uniunea Europeană nu mai are pic de încredere în guvernul Dăncilă, iar încrederea este foarte importantă pe durata celor șase luni de zile în care trebuie să conducem Uniunea Europeană”, a declarat pentru Mediafax europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan

El a mai spus că încrederea este ”principalul ingredient” de care are nevoie un guvern pentru o președinție de succes.

”Declarațiile președintelui Juncker confirmă că UE nu mai are pic de încredere în guvernul Dăncilă din trei motive - datorită încercărilor de a slăbi Justiția, datorită modului în care gestionează economia și datorită modului în care se raportează la propriul popor. Eu nu am văzut niciodată în Uniunea Europeană un prim-ministru să-și vorbească de rău propiul popor, așa cum o face Viorica Dăncilă. Președinția română a Consiliului UE este momentul la care România este chemată să joace o finală. Daca aveti nevoie si de o comparatie care sa ilustreze situația va pot spune: Președinția romana a Consiliului UE este momentul la care România este chemată să joace o finală a Ligii Campionilor, iar PSD trimite în teren o echipa retrogradata din Teleorman. Acești miniștri nu au calificarea necesară pentru a conduce Uniunea Europeană timp de șase luni”, a adăugat Siegfried Mureșan.

În contextul în care România se pregăteşte să preia preşedinţia semestrială a UE de la 1 ianuarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că se îndoieşte că guvernul de la Bucureşti înţelege pe deplin ce înseamnă să conducă blocul comunitar timp de şase luni.