Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a declarat că suspendarea președintelui Klaus Iohannis „nu e doar necesară, e absolut obligatorie”.

Liviu PlesoianuFoto: cdep.ro

Printre motivele de suspendare a șefului statului, social-democratul a numărat blocarea activității Guvernului prin refuzul de a semna decretele de revocare și numire și prelungirea mandatului șefului Statului Major.

„Suspendarea lui Iohannis nu e doar necesară, e absolut obligatorie! Gesturile acestuia nu mai sunt doar încălcări grosolane ale Constituției României, ci reprezintă deja atentate la adresa siguranței naționale!”, a scris Liviu Pleșoianu pe Facebook.

Deputatul PSD a trecut în revistă mai multe motive pentru care PSD ar trebui să demareze procedura.

”Dacă acest ins rămâne pe funcție, se va asigura că nu mai rămâne piatră pe piatră în această țară. Refuzul rânjit, telegrafic și deloc argumentat de a o numi pe Sevil Shhaideh premier, ieșirea în geacă roșie împotriva unui Guvern legitim, disprețul față de Constituție și față de Deciziile Curții Constituționale, oblonul cotrocenic tras peste protocoalele secrete și peste abuzurile instituțiilor de forță, recentele ieșiri în decor prin amenințările la adresa premierului Dăncilă, blocarea activității Guvernului prin refuzul de a semna decretele de revocare a miniștrilor demisionari și de numire a noilor miniștri, decretul prin care hotărăște el discreționar cine va ocupa funcția de șef al Statului Major în următorul an - toate acestea sunt doar câteva motive arhisuficiente pentru suspendarea lui Iohannis, precum și pentru punerea sa sub acuzare pentru Înaltă Trădare!” a susținut Pleșoianu.