PNL susține decizia președintelui Klaus Iohannis privind prelungirea mandatului șefului Statului Major Nicolae Ciucă, considerând că aceasta este una legală și corectă, a transmis vineri liderul liberal Ludovic Orban. El a atacat-o, din nou, pe Viorica Dăncilă comentând că aceasta este doar ”o marionetă” care execută ”ordinele ticăloase” ale lui Liviu Dragnea.

HotNews.roFoto: Hotnews

”PNL susține total propunerea președintelui Iohannis. (...) Decizia președintelui este una legală și corectă. Dl. Ciucă este un militar de carieră, un om dedicat sprijinirii interesului național și programului de înzestrarea armatei”, a declarat Orban într-o conferință de presă.

Referitor la reacția lui Dăncilă potrivit căreia se creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională pentru că președintele nu are atribuții pentru a respinge propunerea înaintată de ministrul Apărării și pentru a decide prelungirea mandatului lui Ciucă, Orban a comentat că nu vede niciun temei pentru un astfel de demers.

”Vasilica Viorica Dăncilă a început să creadă că este chiar prim ministru. Trebuie să îi amintim că este doar o marionetă care nu face altceva decât să execute ordinele ticăloase a lui Liviu Dragnea”, a conchis președintele PNL.